петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Кметът на Хитрино: Борисов беше при нас на четвъртия час, Доган не се обади след трагедията

Кметът на Хитрино: Борисов беше при нас на четвъртия час, Доган не се обади след трагедията

Кметът на село Хитрино Нуридин Исмаилов гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич. Той припомни инцидента и добави, че няма аналог като бедствие в последните години на България и добави, че хора от цяла България са се обединили и са били съпричастни.

„Заради това съм тук. За да не се отчаят тези хора. Онова усилие, което са положили – и тогава, и сега, те да не се отчуждят“, посочи Исмаилов.

„Няма една истина в нито едно изречение на г-н Цонев. Аз по природа съм много добър и съм доволен и благодарен от малкото, но от малкото и много се обиждам. Нека като каже като съм бил арогантен, да каже какво има предвид. Като казва, че няма прозрачност и отчетност, да каже за кое“, призова кметът на Хитрино.

„Не само на г-н Цонев, на ДПС, но и на обикновения човек, който е дал 1,50 лв., аз съм готов цял ден да обяснявам за какво са изразходени“, подчерта кметът.

По думите му, една стотинка, без знанието на обществения съвет, ако са изхарчени, е готов да си подаде оставката като кмет. „Ние даваме публичност. Когато е имало възражения на хората, които не са съгласни, те са участвали в разискванията“, подчерта Исмаилов.

Той каза, че би било коректно, от ДПС преди да назоват всичко по медиите, да си направят труда да искат представените днес папки с документи.

Исмаилов посочи, че е положил усилия и е бил на всички нива в партията още от учедяването. „Съжалявам за всички усилия. Накрая, след тази принципност, в централни медии от институция като парламента обявяват като голяма новина, че никой няма представа за разходването на средствата“, заяви кметът на Хитрино.

Той каза, че Ахмед Доган не му се е обаждал нито по време на трагедията в Хитрино, нито след това. „Така е преценил“, коментира Нуридин Исмаилов.

„Много е елементарно мисленето, ако някой каже, че при тази трагедия някой може да си прави пиар. На 4-тия час премиерът в оставка беше там. Два дни стоя при нас и се опитваше да помогне. Намерили са начини чрез социалното министерство за възстановяването на тези къщи“, заяви кметът.

„Трудно се говори в ДПС“, призна Исмаилов.

Чуйте целия разговор с кмета на Хитрино в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …