понеделник , 16 юли 2018
Начало / Съветите на Лазар / Клековете – как да ги правим правилно и да избегнем травмите

Клековете – как да ги правим правилно и да избегнем травмите

Клековете са особено популярно упражнение за занимаващите се с фитнес, особено в последно време, но много хора ги правят неправилно и си навличат проблеми. Това предупреди в „Жива връзка“ спортното ни гуру Лазар Радков.

То е толкова полезно, че мнозина успяват да си навредят с него, пошегува се той и добави сериозно: „Представете си какво се случва, ако една малка грешка бъде повторена стотици пъти“.

По-думите му една от най-честите грешки, особено при жените, е да си докарат проблеми в коленете.

Клекът е едно от най-естествените движения на тялото, но практиката ми показва, че доста хора не се справят много добре с него, най-малкото защото двигателните им навици са се объркали, особено след дългото седене през деня, обясни още Радков.

Какво е правилното разположение на тялото при клека, как да избегнем една от най-честите грешки, за да предотвратим прекомерно натоварване и травми, и има ли други упражнения, с които можем да го заменим – вижте в презентацията.

Ако имате теми, които искате да представим в „Съветите на Лазар“, ако искате да видите конкретни упражнения и тренировки или пък имате други предложения и препоръки, пишете ни в коментарите под статията или на страницата на предаването във Фейсбук“!

Вижте също

Съветите на Лазар: Как да спортуват възрастните хора

Трябва ли да спортуват възрастните хора, кога и по какъв начин? Темата коментираме в студиото …