петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Китодар Тодоров: Не може да искаме като малките деца сега и веднага да ни е хубаво

Китодар Тодоров: Не може да искаме като малките деца сега и веднага да ни е хубаво

Може ли човек да страда, ако има деца, например, те не го ли изпълват с щастие? Кое е по-важно – да се радваш на детето си или да си мрачен пред него, понеже имаш проблеми в работата? Хората сами се тровят с непрестанното си оплакване.

Така разсъждава актьорът Китодар Тодоров еМисия България, според когото българите, поне тези в столицата, които не страдат от липсата на възможности и нещата на хората в много други райони на страната, се оплакват твърде много.

Според актьора от всичко може да се извади смешната част, но не е удачно това да се прави от нещастието. А истинското нещастие, уточнява той, за него не е например безпаричието, а това да си останал без родители.

„Оплакването трябва да е заради истински проблеми. Оплакване идва от плач. Ние се оплакваме от всякакви други неща и не виждаме истинските неща около себе си“.

„Не обичам да изобличавам някого, хокайки го. Дори да му казвам нещо негативно, се стремя той да не се обиди, а това става най-често чрез хумора. Не харесвам агресията – в изкуството много, но в живото – изобщо не“, казва още Китодар.

Според него хуморът може да помогне – ако е ироничен и провокативен и кара хората да се замислят. Иначе е просто смешка, която разведрява.

Запитан дали е възможно сатирата да бъде база за политическо обединение и промяна, актьорът предупреждава, че това не е достатъчно. Както и, че е далеч от политиката.

„Привърженик съм по-скоро на идеята, че човек трябва самия себе си да променя. Това е въпрос на време, а не на революция, както искат малките деца – сега и веднага да им е хубаво.

По-скоро трябва да видим дали сме тръгнали във вярната посока, дали отглеждаме нормални морални ценности у поколенията“, казва той.

Чуйте целия разговор с Китодар Тодоров:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …