събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кирил Веселински: Защо Спас Русев се оттегли от „Левски“

Кирил Веселински: Защо Спас Русев се оттегли от „Левски“

Защо Спас Русев се оттегля от „Левски“ и кое доведе до поредната футболна драма, анализира спортният журналист Кирил Веселински в студиото на еМисия България.

„Бил ли е изобщо Спас Русев в „Левски“ е основният въпрос, освен физически. Беше ясно, че неговото присъствие на „Герена“ е заради сделката с „Виваком“. Той не е дал и 1 лев лични средства за клуба. По обяд Русев каза защо се оттегля“, посочи Веселински и обясни, че той хвърля вината върху натиск от т.нар. фенове.

„Според него това са някакви хора, които са анонимни, скрити под някаква организация – НКП или „Тръст Синя България“. В понеделник Степан Хиндлиян първо в нашето студио обяви, че прекратява партньорството с „Левски“. (Припомнете си разговора с него ТУК).

Кирил Веселински разказа и каква е хронологията на събитията около общото събрание и кое разгневи феновете. “Има вероятност да се повтори сценария с ЦСКА, а сценаристите дори може са същите“, коментира спортният журналист.

Той анализира и въпроса със задълженията на „сините“, които към НАП са малко под 3000 лв. Задълженията на ЦСКА са около 12 000 лв.

„Левски“ започна да чисти задълженията от предишните собственици. Предстои да бъде направен и одит на клуба, посочи Веселински.

„Не може аз да се събудя тази сутрин и някой да ми каже: „Я, вземи 20 милиона задължения“. Има одити, финансови отчети, доклади и редица неща, които трябва да се случат, преди да водим този разговор“, заяви Хиндлиян.

Дали става дума за „подгряване на електората“ преди предстоящите предсрочни парламентарни избори, кой има интерес от сътресенията в клуба и какво предстои от тук нататък – чуйте целия разговор с Кирил Веселински в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …