вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кирил Веселински: МОК взе правилно решение за участието на руски спорти на Олимпиадата в Рио
RIO картинка 4

Кирил Веселински: МОК взе правилно решение за участието на руски спорти на Олимпиадата в Рио

Международният олимпийски комитет (МОК) отказа да наложи пълна забрана на всички руски спортисти за участие на започващите на 5 август Олимпийски игри в Рио де Жанейро, въпреки препоръките на Световната антидопингова агенция (WADA). Преди седмица WADA публикува доклад на своята независима комисия, който разкрива, че в Русия е действала подкрепяна от държавата допинг програма. Като са били подменяни допинг проби на руски спортисти по време на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г.

Колегата ни Кирил Веселински коментира защо въпреки допинг скандала Русия ще има свои представители на игрите в Рио.

Решението на МОК е соломоновско и е най-правилното за измъкване от тежката ситуация. Защото, ако имаше пълна забрана, щеше да има грандиозен скандал. МОК взе решение всяка федерация да реши дали да допусне или не руски спортисти, каза Веселински.

Той допълни, че Русия на практика ще бъде без атлети на Олимпийските игри.

„Делегацията на Русия е силно отслабена, а това ще рефлектира в борбата за медалите и призовите места“, посочи Веселински.

Според мен обаче това е най-правилното решение: този, който използва допинг – аут, но не и решението да рефлектира върху тези, които честно са си спечелили място на игрите, заключи журналистът.

Вижте също

SPORT картинка

Кирил Веселински: Триумфът на Григор Димитров – тема в „Спорно за спорта“

Какво могат да очакват зрителите на Би Ай Ти тази вечер в „Спорно за спорта“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *