сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Кирил Веселински: „Левски“ е в колапс – и финансов, и спортно-технически

Кирил Веселински: „Левски“ е в колапс – и финансов, и спортно-технически

Гост в студиото на „Просто Диков“ бе спортният журналист от Би Ай Ти Кирил Веселински. Диков и гостът му коментираха сагата с „Левски“, какво доведе до нея и има ли изход от ситуацията.

„На 12 юни 2016 г. тук в това студио говорихме, когато хората се питаха защо Иво Тонев хвърля бялата кърпа. Тогава казахме, че „Левски“ тръгва по пътя на ЦСКА и клубът продължава да се финансира със заеми. Не остана човек, на когото не е ясно, че всичко това беше една схема.

„На последното общо събрание Спас Русев каза, че са изчистени задължения като търговски заеми към фирми на старите собственици – нещо, което беше изключително покривано и от тогавашните собственици, и от медиите. И какво излиза? Че всичко е на тъмно“, подчерта Веселински и добави, че на Спас Русев не му се занимава с „Левски“.

„Причините са нежеланието му да се занимава със синия клуб. Друг е въпросът, че откакто пое клуба преди повече от 6 месеца, няма нито една изява пред медиите – да застане пред всички и да обясни какво се случва и как се финансира клубът“, добави Веселински.

По думите му, на общото събрание не бе дадена думата на феновете. „Единственото, което разбрахме е, че вече Спас Русев е миноритарен собственик на „Левски“, посочи Веселински и добави, че отборът е и в спортно-технически колапс.

„На хората им омръзна да бъдат лъгани. „Левски“ е източван – идват едни футболисти, на които се дават пари, гонят се след 2 месеца, комисионни, там е буквално за разследване“, добави още Веселински.

Чуйте целия разговор с Кирил Веселински за „Левски“ и мнението на фенове за ситуацията в отбора в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …