вторник , 18 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Кирил Петков: Защо „Да, България!“ отказа коалиция с Радан Кънев

Кирил Петков: Защо „Да, България!“ отказа коалиция с Радан Кънев

Как България може да стане икономически тигър на Балканите – темата продължи предприемачът Кирил Петков. В предаването „Просто Диков“ той коментира и защо партия „Да, България!“ отказа да се коалира с формацията на Радан Кънев преди изборите.

„За мен е учудващо, че виждаме скъпи коли, уж преуспяващи бизнесмени, а не виждаме големи успехи на български фирми на международните пазари. А това се случва, защото тези хора са се фокусирали да усвояват тези 6-8 млрд. обществени поръчки, вместо да се фокусират как да завадеят външните пазари. Затова за „Да, България!“ основен фокус ще бъде как българските фирми да успяват на външните пазари. Там няма корупция и или изкарваш продукт с висока добавена стойност, който се купува от пазара, или си неуспешен“, коментира Петков.

Той посочи конкретни примери за успешни стратегии за металодобива, шиваческата индустрия, в секторите земеделие и наука, образование и иновации.

Кирил Петков обясни, че решението „Да, България!“ да не се коалира с формацията на Радан Кънев е взето с гласуване на 102-мата в Националния съвет на партията

„Например, аз видях едно социологическо проучване, в което ме впечатлиха големите проценти. Имаше един въпрос – „Вярвате ли, че в България има партия, в която няма ДС служители, финансира се по прозрачен начин и ще си изпълнява предизборните обещания“. 85% от българите, запитании на случаен принцип, бяха казали „не“. Втори пъпрос – „Ако обаче има такава партия, бихте ли гласували за нея. 65% бяха казали „да“. Това за мен е формулата“, подчерта Петков.

Ние искаме да вземем 50% с принципни политики и не е казано, че ще се случи в следващите 3 месеца, категоричен е той.

Целия разговор с предприемача можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

7 коментара

 1. Джон Йосариян

  Г-н Диков, този анимационен герой е ужасяващо некомпетентен. Ако той е икономическото гуру на Да, България, то по-добре те никога да не стигат до властта.
  Само смях могат да будят идеите му. Щом е толкова „успял“ бизнесмен, би трябвало да знае, че парите и бизнеса обичат спокойствие, предвидимост, устойчивост, справедливост (работеща съдебна система). Интересно е по какъв начин ще принуди Аурубис да премести производство в България? Ще ги заплаши с разваляне на концесия? И какъв отзвук ще има такова силово действие?

 2. Бат Сали - Галактически Император

  Предателите.
  Да не говорим, че това са най-джуниърските идеи, които съм чувал.

 3. Поздравления за страхотния гост и интересната дискусия! Трябва да изразя обаче възмущението си от начина на модериране на г-н Диков. И то не само в това, но и във всичките му интервюта. Абсолютно по „махленски“, изливайки грубо и дори леко просташко и нападателно личното си мнение върху събеседника си, все едно не прави журналистическо интервю с цел да чуе аргументацията на госта си или да изложи и анализира обективно фактите, а да натрапва собственото си мнение и да поучава.
  Това поведение, заедно с очевидната некомпетентност по доста от темите, които биват коментирани в студиото му, са направо болезнени за гледане от зрители, които искат обективно представяне на фактите. Харесвам концепта на предаването, надявам се г-н Диков да поработи върху поведението си на екрана.

 4. Йорданов

  Г-н Диков,
  адмирации за поканата Ви към Кирил Петков!
  На прав път сте!
  Докато всички ТВ-мастодони се надпреварват от сутрин до вечер да ни натрапват старите муцуни от сорта на Р.Овч., М.Кунева, Т.Дончева, Лукарски, Таско Ерменков, Първанов (Ей, тия нямат край бре!), Вие ни запознахте от ефира с българин като Кирил Петков!
  От такъв човек да вземеш безплатен съвет е безценно.
  Разликата между г-н Петков и тия дето по-горе изредих както, и от тези във форума Ви е меко казано, като да сравниш Лондон с клетия ни град Лом!

 5. Тоя като се захласва така по тези идеи да земе да си ги приложи в своя фирма за своя сметка. Какви са тия мераци да се вземе властта та да се меси на ЛИДЛ, на бг земеделците, на шивашките фирми да им канел дизайнери(?!), че явно са много тъпи и юакат него да ги светне… Нали ДАБГ имаха само 3-4 основни теми за които щяха да се борят? Тоя какво потрива ръце да се меси в икономиката и то в частния сектор „фирма по фирма“! Цялата хипстърия дето се гордееше доскоро как нямала телевизор и се информираше само за киноа, йога и хомеопатия сега се напъна да ражда „идеи“ с девствени (от знание) мозъци. Като се сетя, че цял ден загубих да им слушам първия конгрес в който като цяло повтаряха на Радан Кънев лафчетата…ама сега на собствен ход заговориха като Жан Виденов. Да ги светна за следващата „идея“ – не е ли супер яко да се накарат фирмите, които произвеждат хляб да си намалят цената. Не е ли, а? Колко му е…

 6. Сашо не се излагай с такива гости.

 7. Митко Димитров

  Г-н Диков, не сте по-умен от госта Ви от „Да България“, че да му давате съвети с кого да се коалират! Г-н Петков Ви отговори кратко и ясно: не искат да се коалират с хора от Държавна сигурност и Иван Костов! Станахте смешен с лобирането и че са допуснали фатална грешка! Уважавайте поне малко Харвард, това не е ВИФ!!!