понеделник , 19 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Кирил Ивков: Наско Сираков трябва да се върне на „Герена“

Кирил Ивков: Наско Сираков трябва да се върне на „Герена“

Легендата на „Левски“ Кирил Ивков – бивш футболист и треньор на „сините“, смята, че Наско Сираков трябва да се върне на „Герена“.

„Малко бяха спортните директори като Наско Сираков. Не може „Левски“ да си позволява в отбора да няма изключително кадърните хора като Наско и Жужо. Не трябва с лека ръка да махаме и да се разделяме с такива имена“, категоричен бе Ивков в интервю за „Спорно за спорта“.

По думите му връщането към корените и обединението е пътят пред синия отбор.

„Сериозно се притеснявам дали няма да последваме хаоса, който беше в ЦСКА. Най-вече се тревожа от това, че на „Герена“ няма публика, а тя винаги е била 12-тия играч на „Левски“, подчерта още легендата на „Левски“.

„Още преди да започне първенството не съм се надявал, че „Левски“ с този отбор може да стане шампион. Най-доброто, което се случи досега, са победите на „Левски“. Отборът печели, но с нищо не подсказва, че може да направи нещо голямо, като знаем и класата на „Лудогорец“. Макар че някои от ръководството да са с нагласата, че трябва да станем шампиони, според мен, не е нормално така да се говори, имайки предвид футболистите в отбора. „Левски“ няма класа“, каза с тъга Кирил Ивков.

„Докато „Лудогорец“ продължават по този начин, трудно някой ще ги изпревари. Затова ми се струва, че трябва да сме изключително доволни, че нашият отбор с този състав е на второ място. Така или иначе, явно, кризата продължава в „Левски“ и това ще е така, докато не се намери сериозен спонсор, който да извади пари и да купи добри футболисти“, смята още бившият футболист и треньор на „сините“.

Той посочи, че е бил впечатлен от думите на Спас Русев на събранието на акционерите. Даде сериозни обещания, които ми вдъхнаха доверие,но явно по-късно видя, че нещата не стоят така, както си ги е мислел, допълни Ивков.

Той заяви, че чува, че „Левски“ има дългове от над 23-24 млн. лв., коеот означава, че няма да има пари за нова селекция.

Когато в ръководството няма синхрон, комуникация, футболистите го чувстват, отбеляза легендата на „Левски“ и изтъкна, че се надява Елин Топузаков и Асен Букарев да не бъдат поредните употребени треньори в „Левски“.

Цялото интервю с Кирил Ивков можете да видите във видеото:

Вижте също

Грозданов: Левски не играе така, както ни се иска. Футболът в България е далеч от европейския

Некачествен футбол, лоша материална база и първенство, което предизвиква интерес само и единствено заради формата, …