петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Казусът „Стандарт“ и стандартът в медиите – коментират Къдринка Къдринова и Искра Крапачева

Казусът „Стандарт“ и стандартът в медиите – коментират Къдринка Къдринова и Искра Крапачева

Как от символ на демократичната преса в началото на прехода в. „Стандарт“ се превърна в медия на Пеевски и КОЙ, която журналистите напускат и съдят за неизплатени заплати?

Защо бивши и настоящи журналисти се страхуват да говорят публично за случващото се във вестника и за истинските причини за него?

Заложници ли са работещите в „Стандарт“, а и в другите печатни медии, на интересите и зависимостите на своите работодатели и как собствеността на медиите се отразява върху свободата на словото?

Могат ли такъв тип медии да защитават обществения интерес или самите те са нарушители? Как има търпимост в държавата за дълговете на редица таквиа медии и какво се купува с нея?

За агонията на журналистите, които работят месеци без заплати, и за омерзението от тази професия в „Честно казано“ говорят Искра Крапачева, бивш служител на отдел „Култура“ във вестника, и Къдринка Къдринова, отговорен редактор на Съюза на българските журналисти.

Люба Кулезич каза, че е разговаряла и с главния редактор Славка Бозукова, като я е поканила за участие или право на отговор в предаването.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …