понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Казусът „Стандарт“ и стандартът в медиите – коментират Къдринка Къдринова и Искра Крапачева
kydrinka

Казусът „Стандарт“ и стандартът в медиите – коментират Къдринка Къдринова и Искра Крапачева

Как от символ на демократичната преса в началото на прехода в. „Стандарт“ се превърна в медия на Пеевски и КОЙ, която журналистите напускат и съдят за неизплатени заплати?

Защо бивши и настоящи журналисти се страхуват да говорят публично за случващото се във вестника и за истинските причини за него?

Заложници ли са работещите в „Стандарт“, а и в другите печатни медии, на интересите и зависимостите на своите работодатели и как собствеността на медиите се отразява върху свободата на словото?

Могат ли такъв тип медии да защитават обществения интерес или самите те са нарушители? Как има търпимост в държавата за дълговете на редица таквиа медии и какво се купува с нея?

За агонията на журналистите, които работят месеци без заплати, и за омерзението от тази професия в „Честно казано“ говорят Искра Крапачева, бивш служител на отдел „Култура“ във вестника, и Къдринка Къдринова, отговорен редактор на Съюза на българските журналисти.

Люба Кулезич каза, че е разговаряла и с главния редактор Славка Бозукова, като я е поканила за участие или право на отговор в предаването.

Вижте също

kulezich

„Честно казано“ с нов час на излъчване – всеки делник от 19:30 ч

Здравейте! Петък вечер е. Предпоследният петък преди „Честно казано” да излезе във ваканция през август. …