четвъртък , 23 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Казусът „Куршум джамия“ – ще стане ли паметникът на културата собственост на Главното мюфтийство

Казусът „Куршум джамия“ – ще стане ли паметникът на културата собственост на Главното мюфтийство

Главното мюфтийство отново предяви претенции за собствеността на карловската Куршум джамия и прилежащи имоти, въпреки че преди година Върховният касационен съд не призна Мюсюлманското изповедание за правоприемник на мюсюлманските общности, функционирали в България до 1949 г.

С коментар по темата на пряката ни телефонна линия се включи д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

„Главно мюфтийство иска да бъде признато от съда за правоприемник на мюсюлманските общности, функционирали в България до 1949 г.

Ако това се случи, то ще може да претендира отново за собственост. Ние сме категорично против, защото мюфтийството и няма право на това. От друга страна, правоприемството е ключ към претендирането за собственост. Аз имам доверие в българския съд и съм убеден, че всички искове ще бъдат отхвърлени“, категоричен е кметът на Карлово.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Опит за преврат в Украйна – от първо лице за размириците в държавата. И още: Международният трибунал в Хага осъди Ратко Младич на доживотен затвор

Международният наказателен трибунал за Югославия в Хага осъди бившия командир на босненските сърби Ратко Младич …