четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Катастрофира ли сделката за самолетите – говорят Тодор Тагарев и Ангел Найденов

Катастрофира ли сделката за самолетите – говорят Тодор Тагарев и Ангел Найденов

Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев бе гост в студиото на еМисия България и коментира, че закупуването на самолети става с международен договор, който трябва да мине през Народното събрание.

По думите му, навреме НС решава да види как се решава въпроса и как върви процеса и има възможност да се решат евентуални проблеми навреме.

Той изрази надежда да не бъдат открити груби нередности, неточности или неясни факти, които могли да бъдат проблемни.

„Ние трябва да вземем най-добрия самолет за нуждите на страната за парите, които можем да си позволим. Нямам никаква конкретна информация какви са постъпилите оферти и не мога да коментирам. Не е въпросът дали един самолет е хубав, трябва да се видят какви са сроковете за доставки, качествата и други детайли“, коментира Тагарев.

По думите му, има сложен процес със сложна методика за избор и трябва да подберем най-подходящото, което съответства на нашите възможности.
Бившият министър Ангел Найденов се включи по телефона и каза, че все още не е катастрофирал проекта за нови самолети, но е на път това да се случи.

„Има злоумишлена и предубедена атака срещу президента“, коментира Найденов. По думите му, комисията по отбрана трябва да бъде мястото, в което да се обсъдят всички финални въпроси по процедурата за закупуване на самолета.

„Една добра практика е да има парламентарен контрол на проектите за отбраната. Хубаво би било тази комисия да си свърши работата в предвидения срок, да се видят процесите и да се помисли как трябва да се осъществява този контрол“, коментира Тагарев.

Чуйте целия разговор с Тодор Тагарев и Ангел Найденов в следващото видео:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …