понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кариера с немски език

Кариера с немски език

Започна третото издание на „Дните на кариеарата“, което се провежда в Гьоте институт в столицата.  Целта му е да създаде контакт между българи, свързани по академичен начин с Германия (хора, следвали в Германия, били са стипендианти на немска организация или са учили немски език в германска институция) и немски фирми, базирани в България.

Колегата ни Флорина Иванова бе на събитието, където се срещна с Мария Ендрева, координатор в алумни асоциацията „Alumniportal Deutschland“.

Ендрева сподели, че интересът на българите, свързани по академичен начин с Германия, е насочен към хуманитарните науки, докато фирмите предлагат много места в индустрията и търсят хора с технически специалности.

„За съжаление имаме много малко подготвени експерти в областтаа на инженерните специалности“, отбеляза тя и допълни, че няма възрастово ограничение за кандидатите.

Тя подчерта, че българите могат на място да говорят с работодателите и да получат веднага обратна връзка.

„Най-често представителите на фирмите се вглеждат в квалификацията и опита, както и в начина, по който се представят тук, където се завързва предварителен контакт“, каза Ендрева.

По думите ѝ все по-често фирмите се борят за добрите кандидати с подходяща квалификация.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …