петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кариера с немски език
GERMANY картинка

Кариера с немски език

Започна третото издание на „Дните на кариеарата“, което се провежда в Гьоте институт в столицата.  Целта му е да създаде контакт между българи, свързани по академичен начин с Германия (хора, следвали в Германия, били са стипендианти на немска организация или са учили немски език в германска институция) и немски фирми, базирани в България.

Колегата ни Флорина Иванова бе на събитието, където се срещна с Мария Ендрева, координатор в алумни асоциацията „Alumniportal Deutschland“.

Ендрева сподели, че интересът на българите, свързани по академичен начин с Германия, е насочен към хуманитарните науки, докато фирмите предлагат много места в индустрията и търсят хора с технически специалности.

„За съжаление имаме много малко подготвени експерти в областтаа на инженерните специалности“, отбеляза тя и допълни, че няма възрастово ограничение за кандидатите.

Тя подчерта, че българите могат на място да говорят с работодателите и да получат веднага обратна връзка.

„Най-често представителите на фирмите се вглеждат в квалификацията и опита, както и в начина, по който се представят тук, където се завързва предварителен контакт“, каза Ендрева.

По думите ѝ все по-често фирмите се борят за добрите кандидати с подходяща квалификация.

 

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …