събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Капка Тодорова за мястото на сатирата в ежедневието

Капка Тодорова за мястото на сатирата в ежедневието

Журналистът и писател Капка Тодорова разказва поредните интересни истории, които пише под псевдонима Лола Монтескьо. „Мейк Бългерия грейт агейн“ е заглавието на втората й книга с фейлетони.

„Който няма чувство за хумор, спешно да си набави, защото това, което се случва в света на политиката, ако човек няма чувство за хумор, рискува да се депресира трайно“, разказа Тодорова.
По думите й, раждането на Лола Монтескьо е станало случайно.

„С приятели имахме блог и пишехме на различни теми. На мен се паднаха женските – трябваше да са феминистични, женски, гневни. Тогава много бързо дойде този псевдоним. Лола, защото е фриволно и женско, а Монтескьо – на френския изследовател и социолог. Оставих си псевдонима, когато станах популярна. Смятам, че продължава да е добро това разделение, защото като журналист се занимавам с доста по-тежки и сериозни теми“, обясни писателката.

Тя разказа как се е вдъхновила за новата книга и защо е избрала заглавието „Мейк Бългерия грейт агейн“.

Чуйте целия разговор с Капка Тодорова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …