четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Капка Тодорова: В Берлин отново пламнаха войните „за“ и „против“ бежанците

Капка Тодорова: В Берлин отново пламнаха войните „за“ и „против“ бежанците

Кореспондентът на „24 часа“ в Германия Капка Тодорова разказа в предаването еМисия България подробности за терористичния акт в Берлин. Тя проследи отблизо трагичните събития.

„Това, което се знае към този час, е, че става дума за терористичен акт. Арестуваният за атентата пакистанец най-вероятно не е извършител или поне той оспорва това. Това е причина и полицията да повиши степента на заплаха за хората в Берлин и да ги предупреди да бъдат по-внимателни. Предполага се, че терористът или терористите са въоръжени, тъй като полският шофьор е открит в кабината застрелян и оръжието не е намерено там“, разказа Капка Тодорова.

„Бе щурмуван бежанския център, който е обитавал пакистанският гражданин. За сега не се потвърждава, че той е извършителят на атентата, обиските са приключили там. Все още никой не е поел отговорност за тази атака. Избягва се още да се говори и за това какъв е атентатът – ислямистки или продиктуван от някакви други мотиви“, добави Тодорова.

Журналистът каза, че няма връзка между атентата и убийството на руския посланик в Турция. „Германия е една от държавите, в които по два сигнала дневно са получавани в последните години с предупреждения за евентуален атентат. Някои от тях са истински. Преди два месеца бе задържан атентатор, подготвял взрив за едно от летищата в Берлин“, посочи журналистът.

„Медиите внимават да не създават паника. Трябва да се отбележи, че страна в положението на Германия, в която такива ситуации не са редки, колегите имат сериозен опит. Информация се подава от полицията и в Туитър на два езика. Цялото общество е разделено на две и отново пламнаха войните „за“ и „против“ бежанците, политиката на Меркел и предстоящите избори“, добави Капка Тодорова.

Чуйте анализа на журналиста Капка Тодорова за терористичния акт в Берлин в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …