понеделник , 21 май 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Кампанията срещу сексуалния тормоз „Me too“ спечели приза на списание „Тайм“ „Личност на годината“

Кампанията срещу сексуалния тормоз „Me too“ спечели приза на списание „Тайм“ „Личност на годината“

Списание „Тайм“ обяви победителя в престижната си класация „Личност на годината“. За 2017-та това не е един човек, а цяло движение – всички хора, които се включиха в кампанията срещу сексуалния тормоз „Me too“.
Хората, които нарушиха своето мълчание. Хората, които се включиха в кампанията MeToo или Аз също и разказаха случаи на извършен сексуален тормоз сексуален тормоз срещу тях. Всички те са “Личност на годината” в класацията на американското списание „Тайм“. Движението започна през октомври, когато актрисата Алиса Милано призова всеки, който е станал жертва на тормоз, да го сподели чрез хаштага MeToo. Само за 24 часа тя получава 32 хиляди отговора.
Според списание Тайм капмпанията MeToo е най-бързо развиващото се движение за социална промяна, което сме виждали от десетилетия. Освен това е вдъхновило стотици жени, а и мъже да проговорят за проблема за сексуалното насилие. Всички те са част от движение, което няма формално име. Но сега има глас, допълват от списанието. Движение, което обедини хиляди, но започна с отделни прояви на смелост.

Повече от новините на БиАйТи- ТУК

Вижте също

10 жертви и десетки ранени при стрелба в училище в САЩ

10 жертви и десетки ранени при стрелба в училище в Санта Фе, щата Тексас. Повечето …