понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Камионът се е врязал умишлено в коледния пазар в Берлин

Камионът се е врязал умишлено в коледния пазар в Берлин

Камионът, който уби най-малко 12 души на коледен базар в Берлин, се е врязал умишлено в тълпата. Въпреки това все още не се споменава, че това е терористичен акт. Полицията в Берлин говори за предполагаем терористичен атентат, но не потвърждава тази информация, обобщи обстановката в германската столица международният ни редактор Драгомира Капитанов.

По-рано германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви, че не иска да спекулира, но много доказателства сочат, че става дума именно за атентат.

Полицията в Германия своевременно информираше хората чрез Туитър акаунта си, допълни Капитанова и посочи, че според информация от последния час, продължават следствените работи, както и премахването на камиона.

„Това, което знаем за нападателя от тази нощ, е, че това е афганистански или пакистански гражданин, който през февруари е подал молба за убежище в германия. Властите със сигурност знаят, че той е имал няколко криминални проявления. Проблемът е, че разследването за установвяване на личността му е затруднено, защото е използвал няколко имена пред германските власти“, подчерта още международният ни редактор.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …