петък , 20 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Калина Христова – бъдещата звезда в тениса на маса

Калина Христова – бъдещата звезда в тениса на маса

Тенис на маса – хоби или професионален спорт? Игра на физика или психика? Отговорите пред „Спорно за спорта“ дава една от най-перспективните млади български състезателки – Калина Христова. Тя е на 16 и вече има двойно повече от възрастта си отличия както на домашната, така и на европейската сцена.

Калина започва да тренира още 7-годишна заедно със своя брат. Магията на спорта бързо я завладява и тя се влюбва в него.

Нейният първи треньор Кирил Попов забелязва качества й и я съветва да превърне забавлението в своя професия. Така с упоритост и силна воля тя достига 25-то място в европейската ранглиста за младежи.

С щипка време и доза късмет идва и най-важното признание за девойката – тя получава адмирации от едно от най-големите имена в тениса на маса. Освен похвалните думи, Калина получава шанс за тренировки в академията на Шлагер и то вече няколко години подред.

Състезателката по тенис на маса е повече от перфектна, а качествата й проблясват както на индивидуалната, така и на отборната сцена.

2015 г. е една от най-успешните за Калина до момента. Тя печели сребърен медал на двойки, заедно с партньорката си, а година по-късно става балкански шампион в отборното първенство, след трудна победа над силния отбор на Румъния.

Следващите върхове, към които се е устремила са Европейското първенство в Португалия и място в щестнайсетицата на Европа.

 

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …