сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Калин Първанов за наболелите проблеми във футбола и двойните стандарти

Калин Първанов за наболелите проблеми във футбола и двойните стандарти

Играещият при аматьорите през последния сезон футболен отбор ЦСКА отива на финал за Купата на България, след като вчера победи отбора на Берое. Привърженици на клуба излязоха на протест в центъра на София часове преди мача, като блокираха движението на „Орлов мост“.

За политиката и футбола в еМисия България разговаряхме с Калин Първанов, политически журналист и фен на ЦСКА.

„Тук става дума за обществен феномен и за неща, които отиват отвъд футбола и спорта, защото успехите на ЦСКА разкриха цялата уродлива обществено-икономическа и политическа среда, в която живеем, и цялата лепкава паяжина, за която стана дума с предишния ви събеседник (журналиста Атанас Чобанов – бел.ред.). Този отбор бе мачкан с цялата репресивна сила на държавата, плюс кръжащите и гравитиращи около нея частни икономически интереси“, започна коментара си Калин Първанов, като уточни, че детската му мечта е била да бъде спортен журналист, какъвто днес обаче няма претенцията да е.

„Хората вчера казаха исканията си по доста колоритен начин, но ми направи впечатление, че това скандиране не влезе в кадрите на почти никоя телевизия, а именно скандиранията срещу министър-председателя Бойко Борисов“, подчерта той.

На въпрос дали премиерът има отношение във футбола, Първанов отвърна, че това е много деликатен въпрос.

„Но прозират зависимости и се дават едни отговори, на които според мен, никой нормален човек няма да повярва“, допълни журналистът.

Той припомни разрушаването на стадион „Червено знаме“ за построяването на зала „Арена Армеец“, което е принудило децата и юношите на ЦСКА да тренират „в клетки“ или да наемат други игрища, а така също и построяването на трибуна на стадиона в Разград с държавни средства.

„Липсата на рекламен интерес към ЦСКА и пренасочването му към „Левски“ показва, че тук не става дума за пазарни отношения“, отбеляза още Първанов.

За наболелите проблеми във футбола и двойните стандарти – вижте коментара на Калин Първанов във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …