понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Калин Калпакчиев: Съдебната система не е независима, главният прокурор е недосегаем

Калин Калпакчиев: Съдебната система не е независима, главният прокурор е недосегаем

Съдия Калин Калпакчиев, който е член на ВСС, гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич по повод нестихващия спор за ЦУМ-гейт и поведението на магистратите от ВСС и главния прокурор.

Водещата сравни ситуацията с агнешките главички, които шестима маскирани мъже занесоха пред ВСС със сцена от „Кръстника“ и отсечената конска глава. Според Калпакчиев не са случайни препратките към мафиотските знаци.

„Надява се, че българските граждани не са забравили, че преди 3-4 години момчета бяха изпратени да разлепят некролога на нашия колега Камен Ситнилски, който почина след това. Болната Темида ще продължава да линее, ако ние не се опитваме да търсим причините, по възможност с хладен разум“, посочи Калин Калпакчиев.

„Равнодушието е престъпление и позволява на мадията, на тези, които са превзели държавата и държавните институции. Това е последната крачка пред пълния крах и упадък. Това, което се случва с ВСС, прокуратурата и съдебната власт като цяло се дължи на обстоятелството, че след тези 27 години съдебната власт не е независима. Те е замислена като такава, но ВСС в този му вид в момента излъчва и репродуцира зависимост. Това са големите проблеми“, убеден е магистратът.

Според него, това, което се случва в момента с главния прокурор за пореден път показва, че той практически е наказателно недосегаем и се поставя над закона и над морала.
Калпакчиев смята, че всички конфликти във ВСС се дължат на принципни, идейни и ценностни сблъсъци.

„Иска ми се да обясняваме за какво става дума. Когато главният прокурор и Ясен Тодоров нападнаха Лозан Панов с искане той да бъде коректен към тях, те не разбират, че всеки един съдия, прокурор, който бъде избран, независимо дали на отговорна функция, не дължи благодарност на когото и да е. Той трябва да се съобразява със закона. Но те разбират по този начин работата и съдебната система – като банка за услуги“, подчерта Калпакчиев.

Чуйте целия разговор със съдия Калин Калпакчиев в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

 1. Седефчо

  Големият проблем обаче е, че за народо-населението проблем няма. Щом отново и отново гласуват за Борисов и за бившата комунистическа партия, това означава че тази мафиотско-милиционерска кочина в която живеят, просто НЕ ИМ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ.

 2. Коста Димитров

  Защо всички искат да направят гл.прокурор не досегаем ?
  ДАНС може винаги може да го арестува и разследва щом трябва да се намеси, за да защити сигурността на държавата.
  За съжаление нашите болшевикинги са се погрижил и разбира се под
  диктовката на чужди антибългарски сили да създадат този невъобразим хаос ст свински
  черва за див грабеж и насилие над без защитите хора, стигнал до
  такава степен, че един ден българите може да почнат да гледат на
  Ердоган като освободителна….