петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Калфин: Ако стоим само заради стабилността, то правителството си е изпяло песента
kalfin

Калфин: Ако стоим само заради стабилността, то правителството си е изпяло песента

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин категорично заяви, че ако правителството стои единствено заради стабилността, тогава „то си е изпяло песента“.

„Тази сложна коалиция има смисъл единствено, ако се случват неща, които са полезни за държавата. Ако стоим само заради стабилността, то правителството си е изпяло песента“, каза Калфин пред Силвия Великова в предаването еМисия България.

„Чисто математически правителството е стабилно, което се видя и на вота на недоверие в парламента. Само че за да имаме дългосрочна стабилност, трябва да погледнем още веднъж ангажиментите, които поехме преди година и половина, какво сме изпълнили и кое кога ще бъде довършено. Нестабилно е правителството, когато спре да работи активно и казва: „Ние сме много важни, само за да има стабилност в страната“, допълни още той.

Калфин бе категоричен, че няма намерения към момента да се кандидатира за президент на предстоящия вот.

По думите на вицепремиера е факт, че в публичното съзнание има съмнения за непрозрачно проведени обществени поръчки. Той подчерта, че е важно да се създадат гаранции, че се избира най-доброто за обществения интерес.

Как се провежда социална политика в условията на скандали – отговора на този въпрос и на много други вижте във видеото:

Вижте също

EMBG_MUZIKA

Българско клавирно дуо с престижна награда за класическа музика

Аглика Генова и Любен Димитров гостуваха в студиото на еМисия България и разказаха за престижната …