сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Какво ще се случи след Брекзит

Какво ще се случи след Брекзит

Какво ще се случи след Брекзит, ще излезе ли Великобритания от ЕС и какво е бъдещето на съюза – коментира Любов Панайотова, директор на Европейския институт, в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти.

„Не можем да си дадем все още точна сметка дали излизането на Великобритания от ЕС би било толкова фатално. Досега се твърди, че е много рисково и ще има сериозни последици за Обединеното кралство повече, отколкото за Европейския съюз. Но така или иначе, се случи лошо нещо, което трябваше да бъде избегнато“, категорична е Панайотова.

Тя посочи, че решението за това какво да направи Великобритания е на консерваторите, които са мнозинство в британския парламент.

Същевременно Атанас Чиков, автор на помощна брошура за българи, които искат да отидат във Великобритания, коментира във включване от Лондон какви са настроенията сред сънародниците ни на Острова.

„Всички българи са доста притеснени. Във форумите, във Фейсбук групите оживено се обсъжда какво би станало. Всеки е правил някакви планове, но тъй като всичко ще се промени, българите искрено се надяват Великобритания да не излезе от ЕС все пак“, каза Чиков.

Вижте повече във видеото:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …