неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Какво се случва в Македония – обобщава Десислава Димитрова
MAKEDONIA_DESI картинка 3

Какво се случва в Македония – обобщава Десислава Димитрова

В македонската столица Скопие хиляди протестираха в сряда вечерта. Причината за недоволството им бе решението на президента Георге Иванов да спре съдебните преследвания срещу политици, въвлечени в скандала с масово подслушване.

Каква е обстановката в Македония – обобщава колегата ни Десислава Димитрова.

„Зад протестите стои решението на президента на Македония да помилва всички политици, срещу които се води разследване, повдигнато им е обвинение, както и един политик, който в момента се намира в затвора. Всичко това, по думите му, е в интерес на македонската държава и нация“, посочи тя.

След снощните сблъсъци в Скопие има десетки задържани, сред които и журналисти, както и ранен фоторепортер. Всички големи медии реагираха, показва обобщената обстановка.

Димитрова допълни, че днес по обяд ще има среща на президента с представители на ЕС и САЩ, както и заседание на Специализираната прокуратура, тъй като държавният глава на практика им завързва ръцете, както и живо предаване от 15 ч. местно време/ 16 ч. българско, когато всички национални телевизии в македония могат да излъчат интервю с президента Георге Иванов.

Обявено е, че протестите продължават и днес, посочи Димитрова.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …