вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Какво се случва в българския спорт – коментарът на Пламен Константинов

Какво се случва в българския спорт – коментарът на Пламен Константинов

„Това е волейболът в София – няма интерес, няма спонсори, няма пари, няма зали…

Добре вървят нещата от гледна точка на големите зали за големи първенства, сега се открива пета в Бургас, но нямаме средния тип зали от порядъка на 2500-3000 места, които да могат да бъдат ползвани от клубовете и да участват в първенства и европейски турнири“.

Това заяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, който гостува на Сашо Диков в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Освен за волейбол, двамата разговаряха и за това какво се случва като цяло в българския спорт, за допинг скандала с мелдония, за волейболния национал Николай Пенчев, за патриотизма в спорта и „националния дълг“ на българските спортисти, както и за политика.

Според Константинов промените в Изборния кодекс са безобразие. Той спомена, че 20 години е живял в чужбина и е имал затруднения да гласува, а след ограничаването на изборните секции само до дипломатическите и консулските представителства, това става на практика невъзможно. Той се застъпи и за възможността да се гласува електронно.

Гледайте целия разговор с Пламен Константинов:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …