четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Какво се случва с Медицинския университет?

Какво се случва с Медицинския университет?

И тази седмица темата за Медицинския университет (МУ) и одитния доклад на Министерството на образованието и науката, изпратен до прокуратурата, която на свой ред повдигна обвинения за безстопанственост и престъпления по служба срещу ректора Ваньо Митев, попадна в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Митов, който е разследван за командировки до екзотични дестинации, плащане на хонорари на роднини, нерегламентиран прием на чуждестранни студенти и редица други провинения, преди седмица определи в интервю за Сашо Диков случващото се като „организирана атака“.

„Нещата и при Ваньо Митев се развиват по същия начин, както се развиха във Фонда за лечение на деца в чужбина. Тогава шумна акция, арести, Бойко Борисов се намеси, казвайки, че това е избродирана акция на ГДБОП, били следени, подслушвани, а пети месец минава без да има никакво обвинение и без някой да прави нещо по това разследване. Нещата сега се развиват по същия сценарий, появява се одитен доклад, прокуратурата се донамесва, започва проверка, мятат се разни неистини и нещата стигат до тук“, посочи водещият.

През седмицата пък италиански инвеститори в Медицинския университет дадоха съвместна с Митев пресконференция, на която бе подчертано, че става дума за съсипване на университета и загуба за десетки милиони.

„И тази година студентите се приемат по същите правила, по които и досега, само че на мен това ми бе вменено като голямо нарушение, а сега явно няма такова“, подчерта самият Ваньо Митев.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …