петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Какво правят градските деца през лятото и има ли алтернатива на таблета и компютъра
DECA_SUMMER картинка

Какво правят градските деца през лятото и има ли алтернатива на таблета и компютъра

Лятото е сезон, който се превръща в истински ад за родителите, които няма къде да заведат децата си. Най-често те са пред компютъра или телевизора с чипс и кола в ръка. Повечето семейства споделят, че им е трудно да осигурят смислено ежедневие на децата си през стоте дни лятна ваканция. Стряскащи са данните от последното изследване, което показва, че българските деца са на печалното първо място сред връстниците си по продължителен престой вкъщи през ваканцията.

Има ли алтернативи за родителите, които не искат да водят децата си в молове, коментираха управителят на „Академика БГ“ Евелина Гечева и лекоатлетът Магдалена Христова от „Приоритиспорт“.

„Държавата е длъжник на децата и на родителите. Трябва да има по-сериозно обгрижване на децата през ваканционния период и от страна на училището, и от страна на министерството на образованието. Детето трябва да учи докато играе. Трябва да бъдем по-активни и креативни и да възпитаме у детето потребност“, добави още Гечева.

Магдалена Христова обясни, че в клуба няма лятна ваканция и децата могат да ходят непрекъснато на стадиона.

„През лятната ваканция стимулираме децата да идват по-често, защото през годината нямат достатъчно време за спорт. Леката атлетика е много достъпна. Имаме занимателни игри за децата успяваме да ги откъснем от таблета“, обясни Христова.

Вижте във видеото повече алтернативи за забавление на градските деца през лятото:

Вижте също

bojo

Предизвикателствата пред българските студенти в чужбина

В София се провежда традиционна среща между завършили в чужбина студенти и младежи от България, …