петък , 15 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Какво правят градските деца през лятото и има ли алтернатива на таблета и компютъра

Какво правят градските деца през лятото и има ли алтернатива на таблета и компютъра

Лятото е сезон, който се превръща в истински ад за родителите, които няма къде да заведат децата си. Най-често те са пред компютъра или телевизора с чипс и кола в ръка. Повечето семейства споделят, че им е трудно да осигурят смислено ежедневие на децата си през стоте дни лятна ваканция. Стряскащи са данните от последното изследване, което показва, че българските деца са на печалното първо място сред връстниците си по продължителен престой вкъщи през ваканцията.

Има ли алтернативи за родителите, които не искат да водят децата си в молове, коментираха управителят на „Академика БГ“ Евелина Гечева и лекоатлетът Магдалена Христова от „Приоритиспорт“.

„Държавата е длъжник на децата и на родителите. Трябва да има по-сериозно обгрижване на децата през ваканционния период и от страна на училището, и от страна на министерството на образованието. Детето трябва да учи докато играе. Трябва да бъдем по-активни и креативни и да възпитаме у детето потребност“, добави още Гечева.

Магдалена Христова обясни, че в клуба няма лятна ваканция и децата могат да ходят непрекъснато на стадиона.

„През лятната ваканция стимулираме децата да идват по-често, защото през годината нямат достатъчно време за спорт. Леката атлетика е много достъпна. Имаме занимателни игри за децата успяваме да ги откъснем от таблета“, обясни Христова.

Вижте във видеото повече алтернативи за забавление на градските деца през лятото:

Вижте също

130 милиона за поддръжка летателните сили на България – скандалите с „Кугъри“, „Спартани“ и МиГ-29

МС вчера отпусна близо 20 млн. лв. за ремонт на изтребителите МИГ-29. Това е вторият …