неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Какво прави един млад мениджър добър

Какво прави един млад мениджър добър

Добрият мениджър дава свобода на своите хора да се развиват и им помага, тъй като не би могъл да е такъв без добър екип, смята Филип Филипов, който получи тазгодишната отличие за млад мениджър. Наградата се връчва по традиция от фондация „Еврика“ за 26-и пореден път.

Според Филипов, който е учил в Харвард и в момента ръководи софийския офис на международната компания „Скайскенер“, практиката е много по-важна за успеха на един ръководител от академичното му образование. Той е убеден, че експертизата и моралният код трябва да вървят ръка за ръка.

„Аз лично вярвам, че хората искат да си свършат добра работа и да са горди с това, което правят“, казва младият мениджърът, според когото доверието в екипа е ключово. „Човек трябва да бъде окей с това, че грешки ще станат. Единственият начин аз и екипът ми да се научим е да направим грешките и да извадим правилните заключения“.

Филипов споделя, че най-трудното в работата му в момента е фактът, че екипите, които ръководи, са пръснати и се иска много повече комуникация.

Той признава, че се вдъхновява от лидери като Марк Зукербърг, Стив Джобс, и Елон Мъск.

В разговора се включи и изпълнителният директор на фондацията Боряна Катмонова, която разказа за наградата, критериите, по които се оценяват кандидатите, както и за останалите конкурси.

Тя отбеляза също, че номинацията на Филипов е била направена от неговия колектив. „Когато сравняваш много добри кандидати трябва да си много точен“, отбеляза Катмонова.

Какви са разликите в организационната култура и управлението на човешки ресурси у нас и в чужбина – чуйте в разговора:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …