четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Какво очаква сирийските бежанци в Канада

Какво очаква сирийските бежанци в Канада

Канада е може би най-отворената, „най-международната“ държава, защото не изисква от имигрантите в нея да се интегрират и да станат част от някакво национално съзнание.

Това коментира за еМисия България Красимир Гаджоков, който живее в Торонто, по повод обявените от канадското правителство намерения до март 2016 г, да приеме най-малко 35 000 бежанци от Сирия. Процесът на заселване вече започна.

Според Гаджоков мултикултурализмът е издигнат като най-висок принцип в страната, но имигрантите трябва да спазва законите й.

„Не е нужно човек да променя нещо, за да продължи да живее. Тази държава е създадена за имигранти“, категоричен е той.

Гаджоков многократно подчерта, че от 20-30 години насам Канада приема ежегодно по 250 хил. Имигранти, които съставляват 21% от населението й.

Относно сирийските бежанци, той подчерта, че ги очаква система на правителство и обществена подкрепа, която работи безупречно.

Вижте още за опита на Канада с мигрантите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …