петък , 20 юли 2018
Начало / Жива връзка / Какво е Super Jump и кой е най-нестандартният спорт в САЩ

Какво е Super Jump и кой е най-нестандартният спорт в САЩ

Ще ви покажем как един много добре познат уред от миналото набира все по-голяма популярност днес. Става въпрос за батута и една от най-новите тренировки, които се предлагат в спортните зали Супер Джъмп.

Ефективно и забавно. Помните ли как обичахте да скачате по леглата, когато бяхте малки? Е, сега можете да го правите и като големи, защото един от най-новите спортове, които се предлагат в спортните зали се казва Super Jump.

„Super Jump това е една кардио тренировка, която се изпълнява на батут. Създадена е от американката Джил Купър, която 2008 година изследва батута и създава този нов метод за спортуване, който е супер интересен и забавен. Super Jump е една тренировка, в която за много кратко време ние моделираме своето тяло“, разказва треньорът Диана Христова.

Според изследвания скачането на батут е с 68% по-ефикасно от тичането. Анализ на учените от НАСА показва, че 10 мин. скачане имат същия резултат като 33 мин. тичане.

„Една от основните ползи това е изгарянето на мазнини. Когато подскачаме и когато тренираме на батут, кислородът, който поемаме отива в клетките и по този начин ние забързваме обмяната на веществата и също така метаболизма. Нормализира сърдечно-съдовата система и лимфната. Много е благоприятна за хора, които имат проблеми с гръбначния стълб, тъй като тази тренировка не натоварва тези части на тялото. Когато тренираме Super Jump ние сме 4 пъти по-леки, когато изпълняваме упражненията на батута, отколкото, когато ги изпълняваме на земята“, посочи Христова.

„След тренировката Super Jump съм заредена с много енергия. Обикновено даже това ми се отразява и на лицето, и на тонуса на тялото. Колкото и да съм уморена през деня и психически, и физически се чувствам отново във форма“, разказва една от дамите, които тренират необичайния спорт.

Редовното скачане помага за тонизирането на тялото, особено на стомаха, гърба и краката, както и основните мускули, които са постоянно ангажирани с баланса.

„Различното тук е, че при ускорението на батута за 50 мин Super Jump ние изгаряме около 700 калории. Това няма как в друга любителска тренировка или вид любителски спорт да се случи за това кратко време. Всеки може да тренира Super Jump, единствено бременни жени не се препоръчва и след раждане“, добави инструкторът.

Американците са майстори в нестандартните спортове. Примерите за това са много и днес ще ви покажем едно изключително нестандартно състезание – с легла на колела.

Събитието се провежда преди известно време в столицата Вашингтон, а правилата изглежда гласят, че един трябва да е легнал а другите да го бутат към финала. Очевидно, едно от задълженията е „пилотът“, който е полегнал, да бъде с пижама и общо взето да разчита на силите на своите съотборници.

Вижте нестандартните спортове, на които можете да се запишете още днес:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …