понеделник , 18 юни 2018
Начало / Жива връзка / Какво е решението на проблема с паркирането в 5-милионен град

Какво е решението на проблема с паркирането в 5-милионен град

Паркирането в София все още е огромен проблем. Как обаче се справя един петмилионен град като Финикс с паркирането – провери кореспондентът ни Ивайло Везенков.

400 хил. автомобила се движат по улиците на големия град всеки ден. В това число не влиза магистралата между Калифорния и Флорида, която също пресича града.

Въпреки че паркирането понякога отнема време, не може да видите коли на тротоара.

Градът се е погрижил да осигури достатъчно различни възможности за паркиране. Едно от тях е на улицата, непосредтвено до специални устройства, където шофьорите могат да платят или с монети, или с кредитна карта срещу два долара на час.

Най-натоварените магистрали в целия щат се пресичат във Финикс. Освен възможността за паркиране на някои улици, не липсват открити и закрити паркинги. Рядко се плаща на ръка.

Във Финикс градски транспорт почти няма, защото повечето хора притежават автомобили. Затова градът продължава да инвестира в нови паркинги.

„Тук, когато се говори за проблем с паркирането, по-скоро се говори за това каква да бъде настилката на паркинга“, подчерта кореспондентът ни.

По думите му във Финикс проблемът с паркирането е сведен до козметичен.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …