четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Какви новини вълнуват българите в Канада

Какви новини вълнуват българите в Канада

Българите в Канада се интересуват и от политическия живот в страната ни, но поради часовата разлика и по-напрегнатия живот, интересът им към България не е толкова към актуалните новини.

Това сподели в еМисия България Максим Божилов, издател на в. „Български хоризонти“ в Канада, който излиза вече 18 години.

Опитваме се да преодолеем това с радио програмите ни, които са три и са ориентирани към местното население, обяснява той.

По думите му въпреки че изданието се занимава със всичко, което покрива една медия, на особено внимание се радват най-вече личните истории на наши сънародници там.

Имаме материали за българските общности в Канада и за българите по света, каза той и даде пример с една от последните истории – за 101-годишен български имигрант в Канада, носител на орден „Стара планина“, който живее там от дълги години и все още се интересува какво става в България.

На въпрос каква музика се слуша по българското радио в Канада, той отговаря: „Избягваме музика, която би предизвикала „повдигане на вежди“. Слуша се само българска музика – фолклор и поп.

От в. „Български хоризонти“ тръгна и важната новина за туристическите визи. „Между България и Канада, САЩ и Австралия от друга страна се водят усилени и тежки преговори за премахване на визите за всички граждани на страни членки на ЕС“, каза той.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …