понеделник , 23 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Какви новини вълнуват българите в Канада

Какви новини вълнуват българите в Канада

Българите в Канада се интересуват и от политическия живот в страната ни, но поради часовата разлика и по-напрегнатия живот, интересът им към България не е толкова към актуалните новини.

Това сподели в еМисия България Максим Божилов, издател на в. „Български хоризонти“ в Канада, който излиза вече 18 години.

Опитваме се да преодолеем това с радио програмите ни, които са три и са ориентирани към местното население, обяснява той.

По думите му въпреки че изданието се занимава със всичко, което покрива една медия, на особено внимание се радват най-вече личните истории на наши сънародници там.

Имаме материали за българските общности в Канада и за българите по света, каза той и даде пример с една от последните истории – за 101-годишен български имигрант в Канада, носител на орден „Стара планина“, който живее там от дълги години и все още се интересува какво става в България.

На въпрос каква музика се слуша по българското радио в Канада, той отговаря: „Избягваме музика, която би предизвикала „повдигане на вежди“. Слуша се само българска музика – фолклор и поп.

От в. „Български хоризонти“ тръгна и важната новина за туристическите визи. „Между България и Канада, САЩ и Австралия от друга страна се водят усилени и тежки преговори за премахване на визите за всички граждани на страни членки на ЕС“, каза той.

Вижте също

Какво крият непубликуваните ръкописи на първия български социолог Иван Хаджийски?

Преди седмица отбелязахме 110 г. от рождението на Иван Хаджийски – бащата на българската социология …