понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Какви данъчни и финансови промени влизат в сила от 1 януари

Какви данъчни и финансови промени влизат в сила от 1 януари

В първия работен ден на 2017 г. нашият репортер Ирена Казакова обобщи промените, които влизат от 1 януари. Всички те са особено важни, защото са пряко свързани с личните ни финанси и задълженията към държавата.

Новите цени и новите закони по традиция влизат в сила от първия ден на новата година. Увеличава се минималната работна заплата на 460 лв. Линията на бедност се увеличава с 14 лв. и става 314 лв. Ограничават се плащанията в брой и те стават до 5000 лв. А днес започва кампанията за деклариране на доходите от изминалата 2016г.

Увеличава се размерът на осигурителната вноска за пенсии с 1 процентен пункт. С 4,65% поскъпва природният газ. Цигарите се увеличават с 10-15 стотинки. По-сериозни глоби се предвиждат и за нарушителите на пътя. Днес започва кампанията за деклариране на доходите за 2016 г.

Вижте какви са промените, които ни очакват през 2017 г. в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …