сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Каква е ролята на Спас Русев в „Левски“ и защо акционери на клуба плакаха за „сините“

Каква е ролята на Спас Русев в „Левски“ и защо акционери на клуба плакаха за „сините“

Каква е ролята на Спас Русев в „Левски“ и защо акционери на клуба плакаха за „сините“ – коментира в студиото на „Спорно за спорта“ финансовият журналист и привърженик на „Левски“ Мирослав Иванов.

„От ден първи на Спас Русев в клуба говорим, че той не иска да бъде собственик на „Левски“. Вече близо година се разиграва тази комедия и все повече „сини“ фенове стигат до това убеждение. Колкото и в началото Спас Русев да беше представян като спасител за клуба и идеята „Левски“ – че ще промени управлението и предстоят спортни успехи, а резултат от това в момента имаме нула, т.е. все повече хора разбират какво представлява участието на Спас Русев в „Левски“, каза Мирослав Иванов.

По думите му участието на Русев в клуба е против неговата воля и това рефлектира в начина, по който той не управлява директно „Левски“.

Иванов определи като „потресаваща некомпетентност“ привличането на нови играчи и спортно-техническото управление.

„Ако ти си заинтересован собственик, то ролята ти е да организираш мениджмънта така, че да работи. А това, което виждаме за една година от битуването на Спас Русев на „Герена“, са постоянни обвинения към феновете“, изтъкна журналистът.

Ангажиментът на собственика на даден футболен клуб не означава само да структурира бизнеса така, че той да се самоиздържа, допълни Иванов.

„Тъжна картина са сълзите на акционери в „Левски“. Убеден съм, че тези хора мислят всеки ден, в бита си, за отбора и ежедневието им е изпълнено със сълзи и тъга. Видяхме и поведението на ръководството – с клишираните фрази и използването на името на Апостова“, каза Мирослав Иванов по повод интервютата на двама акционери в „Левски“, които бяха видимо развълнувани пред камерата на Би Ай Ти и притеснени от бъдещето на любимия клуб, както и коментара на изпълнителния директор на „сините“ Диана Иванова.

По думите му „Левски“ е заложник на политико-икономически интереси. Моделът, по който е предвидено, че БТК ще финансира „Левски“, е изчерпан, въпросът е какво прави Спас Русев. Той не дава пари за „Левски“, не може да осигури финансирането от БТК. Надявам се, че ще дойде момент, в който ще обясни как ще финансира клуба, каза още Иванов.

Целия разговор с привърженика и журналист Мирослав Иванов можете да видите във видеото:

Вижте също

Легенда на ръгбито почина само на 45 години. В Тонга забраниха на момичетата да тренират ръгби и бокс

Един от най-знаменитите ръгбисти от националния отбор на Нова Зеландия Дилан Мика си отиде от …

Един коментар

  1. Миро Иванов вечният антилевскар

    Тоя Миро е изгорял с пари от КТБ и плюе вече три години по Пеевски, сега започна да плюе и по Велчев респективно и по Русев, представя нещата в неговата си визия, да Русев не е мечтаният собственик, нотоя от къде знае че Хуавей няма да влезе в Левски? От къде знае че Виваком няма да стане на Русев, като в тая държава мнного фирми станаха собственост на определени лица по неведоми пътища, да припомня само как Петрол стана собсвеност на Ганго от Село Микре ловешко!!!