понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Каква е ролята на социалните мрежи в кризисни ситуации

Каква е ролята на социалните мрежи в кризисни ситуации

Във вчерашния ден, по време на атентатите в Брюксел, мобилните оператори бяха претоварени и заглушени поради мерки за сигурност. Единствено интернет и социалните мрежи служеха на хиляди, които с енамираха в Брюксел да съобщат, че са добре.

Каква е ролята на социалните мрежи в кризисни ситуации – коментира Петър Георгиев, студент по куминакации в Нюкасъл.

„Реакцията в социалните мрежи беше прибързана и това е нещо, което не одобрявам, защото води до дезинформация и това е вредно в подобни ситуации“, каза Петър Герогиев.

По думите му трябва да се замисляме, че това, което споделяме в социалните мрежи, има по-голямо влияние отколкото си даваме сметка.

Той коментира още, че реакциите в социалните мрежи имат по-дълъг живот и при всички положения всеки пост може да засили страха и паниката.

Според него езикът на омразата се засилва и това води до страх и негативни емоции.

„Преди човек да публикува кактово и да е – то трябва да е добре премислено и да си даде сметка, че мнението му достига до повече хора, както и да се замисли как обогатява общественото знание по дадена тема“, посъветва Георгиев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …