петък , 23 март 2018
Начало / Код 11-13 / Каква е истината за „НДК Гейт“?

Каква е истината за „НДК Гейт“?

Скандалите около НДК продължават, а случаят стана популярен като „НДК Гейт“. Днес Парламентът създаде временна комисия, която ще разследва какво точно се случва в Националния дворец на културата. По темата в студиото на КОД 11-13 гостуват Проф. Велислав Минеков и журналистът Соня Момчилова.

„Ако не живеехме в страна, в която се свръх продуцират абсурди, щях да го отдам на опит да се създаде представление, с което да се открие европредседателството. Видяхме как „културно“ се разделиха първо премиерът с Павлова, тя пък му благодари, след това Боршош благодари, че културата е „победила“, но познавайки премиера и знаейки, че всичко при него става обект на реванш, направо не завиждам на тази култура“, коментира Момчилова.

Момчилова припомни и за други скандали свързани с името на Лиляна Павлова.

„Оказва се, че сега не знаем колко точно милиона потъват в обществени поръчки, в някакви договори и под предлог, че се прави култура. Въпросът е на каква цена се прави това нещо и на какво сме готови, заради тази провинциална срамежливост да правим всичко, за да угодим на началниците, на г-н Борисов“, допълни Момчилова.

Случаят с НДК е проверяван, както от прокуратурата, така и от ДАНС.

„Правилната дума е цирк. Това е единственият полезен термин, с който може да се опише всичко. Не само това има още един цирк, опитът за погром на циганите. Има някакво правителство, но то не си върши работата. Има отсъствие на държавност, има някакво управление, има някаква коалиция, която е изключително странна. Това води до разпад, до разруха, тези хора трябва незабавно да бъдат премахнати“, заяви проф. Велислав Минеков.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …