неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Каква е грижата за децата бежанци в България
DECA_BEJANCI картинка

Каква е грижата за децата бежанци в България

Жените и децата са най-уязвимите групи във войната в Сирия. За повечето деца там няма алтернатива на това да бъдат част от сраженията. Тези, които имат повече късмет, бягат със семействата си или пък към Европа.

Каква обаче е съдбата на децата бежанци по пътя им към по-добър живот и каква грижа получават у нас – коментират Диляна Славкова от Националната мрежа за децата и Кристина Гологанова, изпълнителен директор на „Рийчаут България“.

„Войната бележи живота на всяко дете. До голяма степен ние не разбираме как тя се отразява, защото нямаме условията, за да достигнем момента, в който да разберем повече. За съжаление, в нашата страна няма добре създадени условия за грижа, няма програма за подкрепа, няма интеграционна програма за такива деца“, подчерта Кристина Гологанова.

„Интересно е да се отбележи, че броят на непридружените деца бежанци в България нараства поголовно през последните години, като през 2015 г. те са над 1600“, посочи Диляна Славкова.

Какво се се случва с едно дете, бягащо от войната, когато стъпи на границата и има ли визия за семейна политика в подкрепа на децата и семействата в България – вижте повече във видеото:

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …