петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Какъв е европейският отговор на бежанската криза

Какъв е европейският отговор на бежанската криза

„ЕК отчете снес първата година от мерките за борба с бежанската криза. Комисарят по миграцията каза, че резултати са слаби и наистина с обещания за разселване на 160 хиляди души за 2 години, до момента техният брой е малко под 500, а горещите точки, които трябваше да бъдат отворени в Гърция и Италия, все още не са факт. В другите транзитни държави също може да се желае много“, обобщи сибитията в Брюксел Йовка Димитрова, кореспондент на Би Ай Ти.

„ЕК внимаваше много да не назове нито държава поименно. Обвинени бяха всички държави, че не изпълняват обещанията, които са поели. Затова днес от името на ЕК вътрешните министри, включително българският, са получили писмо, в което се напомнят какви са задълженията им“, допълни тя.

„ЕК каза, че всички мерки, които се прилагат от нея, са правилните и ако държавите-членки ги изпълняваха, ситуацията сега щеше да е различна“, посочи Димитрова.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …