събота , 23 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как затегнатата политика на Тръмп ще се отрази на туризма в Америка

Как затегнатата политика на Тръмп ще се отрази на туризма в Америка

Няма как да минем и без едно от решенията на Доналд Тръмп и по-точно последствията от това да забрани влизането на граждани от седем мюсюлмански държави и като цяло да затегне контрола по границите до такава степен, че това да се отрази и на туристите, които искат да влизат в Америка.

Не само това, пътуването от Америка и към Америка от средния и близкия изток става изключително бавно. Туристическата година за Америка беше започнала да се развива повече от добре според големите „туристически агенции“.

След встъпването на Тръмп във власт и неговото решение да забрани на хора от седем предимно мюсюлмански държави да влизат в Америка нещата корено се промениха. Не само те вече имат проблеми с това да влизат в Америка. Според агенциите за екскурзии хората, които искат да дойдат на почивка в щатите, също ще усетят на гърба си затегнатите имигрантски закони.

Последния указ на президента трябва да влезе в сила на 16 март, а в комбинация с 16 милиона резервации, които се осъществяват всеки ден, част от които са за Америка, процесът изглежда изключително труден. В сравнение с миналата година по това време резервациите са спаднали, а след като Тръмп подписа първия указ хиляди резервации са били отказани.

„Нашето задължение е да служим предпазваме и защитаваме гражданите на съединените щати. Също така взимаме сериозни мерки да защитим нашето общество от радикален ислямски тероризъм. Видяхме атаки във Франция, Белгия, Германия и по целият свят. Не е състрадателно, а безотговорно да се позволява произволно влизане на хора в страната от държави, където не може да се знае с какво са се занимавали“. Такава е позицията на президента на Америка и по всичко изглежда ще я отстоява, въпреки, че днес падна забраната хора от Ирак да влизат в Америка дори и със зелени карти.

По този начин държавите, които имат забрана, стават шест. Ето какво съветват имиграционните адвокати хората, които пристигат на летище О’хеар с международни полети.

Тези, които нямат американско гражданство или зелена карта да изтрият всичко от своите профили в социалните мрежи преди да пътуват към Съединените щати.

Освен това съветват всички пътуващи без значение дали са граждани или имат визи, да не подписват никакви документи в отсъствието на адвокат, ако бъдат задържани или разпитвани от имиграционните.

Ако имате каквито и да е било притеснения преди вашето пътуване, може да се свържете с предварително с адвокат или неправителствена организация като Cair или Aclu и да ги уведомите кога се очаква да пристигнете.

Дали туризмът ще страда за сметка на сигурността в Америка, ще стане ясно съвсем скоро.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …