неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как започна учебната година в Хитрино, след като училището беше почти унищожено при експлозията?

Как започна учебната година в Хитрино, след като училището беше почти унищожено при експлозията?

Учебната година започна, и в шуменското село Хитрино, което преди по-малко от година беше почти изравнено със земята след огромна експлозия. На 10 декември влак – натоварен с пропилен дерайлира и предизвика ударна вълна, която разруши околните сгради, отне живота на 7 души, рани десетки други и наложи евакуация на селото. Сериозни щети понесе и училището, което беше останало без здрав прозорец – макар че се намира на другия край на селото.

Кметът на село Хитрино Нуридин Исмаил заяви в ефира на Би Ай Ти, че емоциите са били приповдигнати и учебната година е открита нормално, какво още каза той, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …