неделя , 26 февруари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как в Амстердам се подготвят за фестивала на българите по света „Аз съм българче“
FEST_AMSTERDAM картинка

Как в Амстердам се подготвят за фестивала на българите по света „Аз съм българче“

Предстои осмото издание на един от най-големите български фестивали, който събира сънародниците ни зад граница. Тази година домакин ще бъде Холандия.

Как в Амстердам се подготвят за фестивала „Аз съм българче“ – разказа Елица Йорданова, която е председател на сдружение „Българско образование и култура“ – Амстердам.

„Фестивалът ще се проведе от 4 до 6 ноември, петък събота и неделя. А основната му цел е да събере българските деца и техните родители. Тази година ще има гости от почти цяла Европа – Германия, Англия, Испания, Унгария и др.“, посочи Елица Йорданова.

Имаме възможност да съберем всички на едно място в българското училище в Амстердам. В петък ще бъде част от награждаването, ще ни гостува ансамбъл „Загорче“. В събота ще има детско утро и много изненади за децата, а в неделя – по-свободна програма, разказа още тя.

„В Амстердам не се ограничаваме само с училищните дейности, а сме си поставили за цел да бъдем център за българската общност зад граница“, сподели Йорданова.

Тя изтъкна, че българските общности и училища в чужбина са изправени пред много предизвикателства, като се надяват, че чрез диалог с представители на МОН ще се стигне до решението им.

Какво можете да очаквате от фестивала „Аз съм българче“ в Амстердам – вижте повече във видеото:

Вижте също

EM_ABDULA картинка

Турхан Апдула: Турция е изправена пред може би най-съдбоносния избор в историята си

Турция е изправена пред може би най-съдбоносния избор в историята си, който ще предопредели нейното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *