петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как в Америка се поема отговорност за инциденти като този в тунел „Ечемишка“
JIVA_ECHEM картинка

Как в Америка се поема отговорност за инциденти като този в тунел „Ечемишка“

Защо дори след проверка и контрол, пътищата и тунелите у нас са опасни за живота и чие престъпно безхаберие позволи огромна лампа в тунел „Ечемишка“ да убие жена в автомобил – по темата след инцидента в еМисия България вчера коментирахме с експерта Йонко Иванов, председател на Асоциацията на фирмите за авто-мото подготовка (виж ТУК).

С колегите от Чикаго разговаряме за това случват ли се подобни инциденти в Америка и как се поема отговорност за тях. За съжаление и там подобни инциденти се нареждат в челната десетка сред причинителите на смърт.

Адв. Иво Чернев дава примери с няколко такива нелепи трагедии, довели до жертви. В такива случаи, обяснява той, е много важно веднага да се заведе дело, като всички свързани страни бъдат подведени под отговорност.

Навременната реакция е от първостепенна важност за процеса, който може да бъде дълъг – до няколко години. И в САЩ, както и у нас, прехвърлянето на вина е често срещан подход.

Ако инцидент се случи на общинска земя, виновните не излежават присъда, но дължат обезщетение, което може да е в огромни размери.

Според експерта търсенето на парично обезщетение, а не на присъда, в САЩ работи по-ефективно за крайния изход на делото.

Чуйте подробности:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …