петък , 22 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как се запълват дупки на пътя по аризонски

Как се запълват дупки на пътя по аризонски

Дупките са обичайна част от пътния пейзаж у нас, а качеството на уличните ремонти често е обект на критики заради​ ​лошото изпълнение​ ​и​ ​качество.​ Нашият колега Ивайло Везенков разказва как го правят в далечна ​Аризона, където също се появяват дупки.

За много кратко, обаче, подчертава той, като уточнява, че общината там прави всичко възможно да ги премахне бързо.

Само във Финикс има около 2000 км улична мрежа, оттам минава и междущатската магистрала между Калифорния и Флорида.

Има и специален отдел, който се занимава с мониторинг на дупките, както и програма, която позволява на хората да подават сигнали, на които общината е задължена да отговори в рамките на 24 часа. За два дни пък дупката трябва да изчезне.

Ивайло видя на живо и как става това, като засне ремонтирането на една такава новопоявила се дупка. Ремонтът​ ​се​ ​извършва​ ​по​ ​време​ ​на​ ​почивните​ ​дни,​ ​когато​ ​трафикът​ ​не​ ​е​ ​толкова интензивен, и то в определени часове, а работниците​ ​трябва​ ​да​ ​спазват​ ​много​ ​правила. Компромис​ ​с​ ​качеството​ ​обаче е​ ​немислим.

В Америка има специална комисия, която следи целия процес по ремонтите, вкл. в месеците след тях, а гаранцията е 20 години, като в противен случай фирмата трябва да покрие всички разходи. Това обаче рядко се случва.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …