петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как се стига от Видин до Холивуд с талант, мотивация и усилена работа

Как се стига от Видин до Холивуд с талант, мотивация и усилена работа

Едно българско момче от Видин преборва жестоката конкуренция и от тази година ще учи филмова и телевизионна режисура близо до Меката на киното – Холивуд.

Кенан Тахирович е черногорец, но от бебе живее в България, след като родителите му бягат от войната в бивша Югославия у нас. Във Видин той завършва езикова гимназия, а сега е приет в престижния Южнокалифорнийски университет в Лос Анджелис, закъдето заминава съвсем скоро.

В еМисия България Кенан разказа, че лично един от преподаващите там професори се е свързал с него по имейл, за да му съобщи радостната новина, че е приет. Преподавателят казал, че е доста вдъхновен от творбата му – късометражен филм, с който той кандидатства, и че няма търпение да се запознае с него.

Освен филмчето, за да бъде един от 26-те процента чуждестранни студенти, приети в престижния университет, момчето трябва да държи и два изпита, както и да представи сценарий, препоръки и мотивационното есе. Според него той ги е впечатлил именно с писмото си.

„Много хора не обръщат внимание на мотивационното писмо, но аз реших да рискувам и да не правя типичното есе в 1000 думи, а да го оформя в различни параграфи, всеки със свое собствено заглавие, в които обяснявам себе си. Тях не ги интересува колко обичаш киното, а искат през твои различни истории да видят как мислиш, как реагираш, какъв човек си“, казва той.

Таксата за обучение е огромна, но Кенан е и един от 15-те спечелили стипендия, която да я покрие.

Освен с кино, Кенан Тахирович се занимава и с фотография и играе в театъра, като смята, че този опит е задължителен за всеки режисьор.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …