събота , 21 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Как се справиха седмокласниците на матурите

Как се справиха седмокласниците на матурите

Как се справиха седмокласниците на изпита от външното оценяване, ощетява ли той знаещите и налага ли се да се коригира, за това разговаряме с предподавателя по български език и литература Цецка Петрова от 119-о училище.

Вижте какво казаха и някои от седмокласниците от училището за матурата:

В студиото на КОД 11-13 пък по темата коментираха Деян Стаматов, директор на 119-о училище, и колегата му от 51-о Асен Александров.

Стаматов отбеляза, че десета поредна година нищо не е променяно в този изпит, докато същевременно поколенията и учебниците са се сменили.

Според Александров има объркване около точковата система, защото се прилага за първа година.

Стаматов припомни, че миналата година страната ни е изпаднала в потрес от масовите двойки, докато тази година всички имат положително оценяване чрез точките.

Той препоръча на родителите да съпоставят точковите оценки с приложената скала, да си купят справочника за училищата, да не посочват твърде малко училища и желания, не по-малко от 100-150, докато колегата му посъветва те много добре да подбират и реда на самите си желания.

За нюансите на системата – чуйте целия разговор с двамата гости:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …