вторник , 17 юли 2018
Начало / Жива връзка / Как се съчетават звуци, цветове и технологии

Как се съчетават звуци, цветове и технологии

Със следващата история кореспондентът ни в Аризона Ивайло Везенков ни провокира.

Представете си как звучи разтящо цвете. Сега си представете този звук изобразен върху компютърна анимация. Всичко това е възможно благодарение на съчетаването на изкуството и новите технологии. Ивайло Везенков се срещна с Вибика Соренсън, която съчетава музикалното, математическото и компютърното си образования с изкуството, да създаде нещо уникално.

Софтуер, който показва емоции и не само. С тази техника може да съчетае движение, звук, допир и да се поличи нещо такова.

Колкото повече приближавате поглед и увеличавате картината, толкова повече детайли виждате, разказва Вибика Соренсън. За да се изобрази едно растящо цвете обаче трябва много време и огромен сървър. Някои от картините са кръгли, защото се прожектират в купул, а вътре в него хората могат да влияят на изображенията.

С подобна арт инсталация Вибика миналата година се озовала и в София.

„О, много ми хареса София и България, бях само в София. Хората са невероятни и много сърдечни. За мен беше чест да съм там и да бъда посрещната по такъв начин. Благодаря ви много“, споделя тя.

В момента Вибика Соренсън работи върху новия си проект. Как би изглеждала емоцията от думите, които споделяме в рамките на един ден в социалните мрежи, върху картина.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …