четвъртък , 27 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как се правят младежки политики
MLADEJKI_POLITIKI картинка

Как се правят младежки политики

Ако младият човек не бива включен в процесите, когато се взимат решения, а само в изпълнението, то това води до много голям мързел и неинтегриране в обществения процес. Младите хора трябва да бъдат включени, ако искаме бъдещето, което те ще ни направят, да го разпознаваме. Защото ако те не са част от това, което правим ние в момента, няма да разбираме техният свят, който ще съградят.

Това коментира Лилия Еленкова от Националния младежки форум в предаването еМисия България по Би Ай Ти. Форумът се стреми към повишаване на гражданската активност на младите българи.

„Идеята е да ги научим на света, който познаваме ние, но и ние да започнем да познаваме и техния свят“, обясни още Еленкова.

Успешната формула, според Александра Мирчева, е, „когато в институциите се пречупи разбирането, че младите хора имат определени проблеми като по-особена социална група и се възприемат като ресурс, който може да допринася именно в процеса на взимане на решения, а, от друга страна, младите хора осъзнаят, че не става само с мотивация и гръмки фрази, но става с активно търсене на информация и преминаване на обучение“.

Повече за дейността на Националния младежки форум вижте във видеото:

 

 

Вижте също

EMBG_ELENKO

Еленко Ангелов: Медиите са виновни за агресията в България

Психологът Еленко Ангелов гостува в студиото на еМисия България и коментира последните случаи на агресия …