вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как се прави разследване за богатството на Путин
PUTIN_FILM картинка

Как се прави разследване за богатството на Путин

Ден след като Би Би Си излъчи свое разследване за богатството на руския президент Владимир Путин, което според авторите на филма възлиза на 40 милиарда долара – разговор за това как се прави проучване от подобен мащаб: как се събират сведенията, как се откриват източниците, как се проверява информацията, какви стандарти се спазват, за да се гарантира достоверност и в същото време – да се изнесе информация от голям обществен интерес, която е строго пазена тайна. По тези въпроси разговаряме с колегата Коста Стефанов от Лондон.

 

 

Вижте също

medici

10 години от освобождаването на българските медици в Либия

През 2007 година благодарение на дипломатически совалки и усилията на бившата френска първа дама Сесилия …

3 Коментари

  1. Кремълските тролове са навсякъде – тяхната поява след този материал тук беше неизбежна . В тази хибридна атака на Русия, ще стоим със скръстени ръце, гледайки пасивно как руснаците мобилизират интернет армия да ни убеждава че черното е бяло…..или ще съберем смелост да излъчим въпросния филм?

  2. Коста Стефанов

    Драги Алекс, ако смятате, че ми плаща Ходорковски, лъжете се. Нямаше да съм тук, ако беше така. Що се отнася до разследването, докажете, че изнесените факти не са верни. Защото те са факти и се виждат. Записите също са доказани от испанското разследване. Стандартите на Би Би Си са много по-високи от тези на Русия Днес, можете да бъдете уверен в това. Независимостта на руските медии вече я няма. Жалко. Би Би Си също не е това, което беше, но е за предпочитане пред Гласа на Москва. Или може би не е така?

  3. Алекс Успенский

    Филмчето е боклук. Но по-смешното е за какви жълти стотинки уж образовани хора се превръщат в нищожества. Адвокатите определено са поработили, защото във филма няма едно твърдение без „изглежда“, „може би“, „вероятно“. Стандарти? Какви са тези на БиТ, след като дава думата само на една от страните, очевидно заинтересована и добре платена („може би“ от Ходорковски).