вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как се прави разследване за богатството на Путин

Как се прави разследване за богатството на Путин

Ден след като Би Би Си излъчи свое разследване за богатството на руския президент Владимир Путин, което според авторите на филма възлиза на 40 милиарда долара – разговор за това как се прави проучване от подобен мащаб: как се събират сведенията, как се откриват източниците, как се проверява информацията, какви стандарти се спазват, за да се гарантира достоверност и в същото време – да се изнесе информация от голям обществен интерес, която е строго пазена тайна. По тези въпроси разговаряме с колегата Коста Стефанов от Лондон.

 

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

  1. Кремълските тролове са навсякъде – тяхната поява след този материал тук беше неизбежна . В тази хибридна атака на Русия, ще стоим със скръстени ръце, гледайки пасивно как руснаците мобилизират интернет армия да ни убеждава че черното е бяло…..или ще съберем смелост да излъчим въпросния филм?

  2. Коста Стефанов

    Драги Алекс, ако смятате, че ми плаща Ходорковски, лъжете се. Нямаше да съм тук, ако беше така. Що се отнася до разследването, докажете, че изнесените факти не са верни. Защото те са факти и се виждат. Записите също са доказани от испанското разследване. Стандартите на Би Би Си са много по-високи от тези на Русия Днес, можете да бъдете уверен в това. Независимостта на руските медии вече я няма. Жалко. Би Би Си също не е това, което беше, но е за предпочитане пред Гласа на Москва. Или може би не е така?

  3. Алекс Успенский

    Филмчето е боклук. Но по-смешното е за какви жълти стотинки уж образовани хора се превръщат в нищожества. Адвокатите определено са поработили, защото във филма няма едно твърдение без „изглежда“, „може би“, „вероятно“. Стандарти? Какви са тези на БиТ, след като дава думата само на една от страните, очевидно заинтересована и добре платена („може би“ от Ходорковски).