четвъртък , 27 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Как се постига публичност и достъпност в Агенция по вписванията
AGENCIA_PO_VPISVANIATA картинка

Как се постига публичност и достъпност в Агенция по вписванията

В еМисия България се стремим да говорим за добрите практики, при които администрацията може да работи по-добре и да бъде по-отворена за гражданите.

Именно за това как Агенцията по вписванията работи за по-голяма достъпност и публичност чрез въвеждане на електронни услуги разговаряхме с изпълнителния директор на агенцията Елена Маркова.

„Това, че институцията не се набожда в очи, показва че тя тихо и кротко си върши работат. Със своите 504 служители, в 113 точки на България, с добрата отганизация на Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията генерира от 53 до 56 млн. лв. годишен приход на държавата и извършва административните услуги, вменени ѝ по закон“, посочи Маркова.

Тя разкри, че начинът, по който агенцията е оптимизирала работата си в годините, е чрез изключителна електронизация на системите, усъвършенставане на регистрите.

„Тази година за първи път се пусна и регистър БУЛСТАТ като електронна услуга, което помага на гражданите да не посещават офисите в окръжните градове, за да могат да ползват услугите на регистъра“, добави Елена Маркова.

Попитана дали има възможност за „кражба на фирма“ чрез Агенцията по вписванията, тя категорично заяви, че това няма как да се случи и посочи, че Министерството на правосъдието и държавата са се погрижили да защитят интереса на собственика.

Повече за работата на институцията вижте в следващото видео:

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …