петък , 22 юни 2018
Начало / Жива връзка / Как се отразява на страната протестът на гръцките фермери – коментар на Мариана Цакова

Как се отразява на страната протестът на гръцките фермери – коментар на Мариана Цакова

Гръцки фермери от селата край Серес и Солун за пореден ден оставиха тракторите си от двете страни на един от основните пътища, водещ към българо-гръцката граница, готови да блокират движението и категорични, че така държавата им ще ги чуе. Протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон. Въпреки категоричният им тон, че ще стигнат до граничен пункт „Промахон“, опитът им беше неуспешен.

Как стачката на гръцките фермери се отразява на страната – коментира сънародничката ни Мариана Цакова, която живее в Солун.

„Пътят от Солун към Атина е затворен от земеделците. Пътят от столицата към Солун също се затваря за определни периоди от деня. Според информацията, която имам, границата с Македония също е затворена. Земеделците са успели да разкъсат полицейската блокада, т.е. границата към Скопие е затворена. Затворен е пътят и до летището на Солун“, разказа Цакова.

По думите ѝ проетстът на фермерите се отразява негативно на страната, защото много хора са в трудна ситуация, търговията се затруднява, а междувременно дори не са започнали преговори между правителството и протестиращите.

Исканията на земеделците е за по-ниски осигуровки, които от началото на годината се вдигнаха, а производството на земеделски продукти става вече невъзможно, допълни тя.

Целия коментар на Мариана Цакова можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …