четвъртък , 27 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Как се организират големи спортни събития в САЩ: Финикс като столица на спорта
JIVA_SPORTNI_USA картинка

Как се организират големи спортни събития в САЩ: Финикс като столица на спорта

Финиск, Аризона, се превърна в американската столица на спорта за една седмица. Градът е домакин на полуфиналите за баскетболната купа на колежите.

За спортната треска и атмосферата и това как се организират големи спортни събития в САЩ разказва колегата ни Ивайло Везенков, който се намира там.

По думите му един от основните приоритети на организаторите при многохилядните събития е сигурността. Властите вече имат опит, тъй като градът е бил домакин на Супер боул – най-голямото спортно събитие в САЩ.

Прави впечатление и добрата организация, като на всеки ъгъл има указателни табели за местата, където се провеждат състезанията, както и всички съпътстващи събития. Доброволци пък обикалят и помагат на туристите да се ориентират.

Градът също се възползва от големия брой туристи, като всички заведения, ресторанти и магазини работят с удължено работно време. Осигурен е транспорт до залата, където се играят мачовете.

Всичко това се случва заедно десетки събития, концерти и състезания, а снощи в центъра на огромна сцена пяха „Аеросмит“ – напълно безплатно.

Какви са спортните традиции в САЩ – чуйте от Ивайло Везенков:

Вижте също

Danteli

Майстори на дантелата показват тънкостите на занаята в Етнографския музей

Изящни дантели от Европа и българската школа в Калофер и съвременни интерпретации на това изкуство …