понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Как сънародниците ни в Бристол съхраняват българските традиции

Как сънародниците ни в Бристол съхраняват българските традиции

Фондация „Св. Георги“ в Бристол се е заела с мисията да поддържа българския дух на общността там, концентрирайки усилия в българското училище, както и много други инициативи, ориентирани към съхраняването на българските традииции.

Яна Ковачева от фондацията разказа в еМисия България повече за последните им мероприятия около Великден.

„На 9 април бяхме подготвили великденска работилница не само за българите и децата, но и за техните приятели“, сподели сънародничката ни и посочи, че са били показани най-различни техники на боядисване на яйца.

Идеята е била да покажат българските традиции и как се боядисват яйца, тъй като в Англия за Великден се използват преди всичко шоколадови яйца.

„Разказахме им, че има разлика в календарите, а децата задаваха всякакви въпроси“, допълни тя.

„Всеки месец организираме нещо – през март имаше работилница за мартеници, през май ще организираме първия български бал. Това е невероятен шанс да споделим българското с останалите и да празнуваме“, каза още Яна Ковачева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …